Tunnelmia Proakatemian 15-vuotisjuhlista

[lead]15 vuotta täyttäneen TAMKin yrittäjyyden erikoisyksikön syntymäpäiväjuhliin saapui lähes kolmesataa juhlavierasta, joista noin kaksi kolmasosaa Akatemialta valmistuneita ja loput muita kutsuvieraita.[/lead]

Juhlaväki istui ravintola Aleksiksen pöydissä odottamassa alkumaljan nostamista, enkä ollut uskoa alumnien määrää. Jouluna 2013 valmistuneesta Hypestä paikalla olivat kaikki. Vuonna 2009 valmistuneesta Seepramediasta paikalla oli 64 prosenttia ja Akatemian ensimmäinen tiimi, Villivisio, sai paikalle lähes puolet. Itse asiassa jokainen Proakatemialta valmistuneista tiimeistä oli edustettuna.

Proakatemia 15v

Kilistelyn jälkeen, alkupalaksi syötiin katkarapuskågenia saaristolaisleivällä. Puheensorina valtasi tilan. Tiimeille oli varattu omat pöytänsä ja siinä missä joissain pöydissä muisteltiin vanhoja ja kerrattiin kuulumisia, vasta-aloittaneet tiimit unelmoivat tulevasta.

Lavalla kävi illan aikana useita vierailijoita, joista Marja Sutela, TAMKin vararehtori aloitti ammattikorkekoulun tervehdyksellä. Alumnin puheen piti Patrik Korhonen, joka Proakatemian historiaa kuvaillessaan haki vauhtian maailman synnystä lähtien. Lavalla nähtiin myös Jyväskylän Tiimiakatemian perustaja Johannes Partanen, ja hänen mukanaan Heikki Toivanen.

Proakatemia 15v

Pääruuaksi tarjolla oli herkullista härkää. Ohjelma oli koottu mukavan väljästi ja välissä olikin aikaa jutustella, tutustua akatemiamuistoja pursuavaan pöytään tai vaikkapa käydä kuvauttamassa itsensä tiiminsä kanssa. Twiittiseinä kävi myös kuumana, kun synttärifiiliksiä läheteltiin hashtagilla #PROtre15.

Yrittäjyyden yksikkömme historiassa alkoi uusi luku, kun tuli päävalmentajamme Veijo Hämäläisen aika julkistaa Proakatemian Visio vuodelle 2019: “Proakatemia on paras uuden tiedon ja osaamisen korkeakoulu 2020-lukua rakentaville yrittäjille.” Visiovideo on nähtävillä Proakatemian sivuilla.

Kello 23 alkoi tamperelaisbändi Ragdollin soitanta, jonka myötä hämärtyivät viimeisetkin pöytä- ja tiimirajat. Eihän tarkoitus ollut viettää aikaa vain oman tiimin kanssa. Ilta jatkui verkostoitumisen ja tanssin merkeissä. Baari tarjoili proakatemialaisittain lanseerattuja drinkkejä, kuten Kirjapisteraja sekä Veijo.

“Synttärit onnistuivat todella hyvin, pienistä aikataulutuksellisista ongelmista huolimatta. Yhteisön henki oli siellä alusta saakka ja viralliset osuudetkin pysyivät proakatemialaisen rentoina, mikä oli tavoitekin”, kommentoi juhlia kuusihenkisen projektiryhmänsä kanssa järjestänyt Mandi Gardemeister. “Vision julkistus jäi erityisesti mieleen ja twiittiseinä onnistui hyvin”, hän jatkaa.

“Saatat lähteä Proakatemialta, mutta Proakatemia ei lähde sinusta” -lausahdus tuntuu todella pitävän paikkansa. Ensi vuoden juhlia odotellessa voi tämän vuoden muistoihin palata Julius Konttisen ottamien kuvien avulla täältä.

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment