Menu
tiimioppiminen

Visio

“Proakatemia on paras uuden tiedon ja osaamisen korkeakoulu 2020 ­lukua rakentaville yrittäjille.”

Me uskomme, että luovat ajatukset ja ideat syntyvät hauskuudesta. Jokainen on vastuussa itsestään, oppimisestaan ja yhteisöstään. Proakatemialaisia yhdistää korkea työmotivaatio ja kyky tarttua asioihin. He haluavat oppia ja kehittyä. Tämän heille mahdollistaa tiimioppiminen, jonka kautta he saavat tukea ja kannustusta muilta samanhenkisiltä yrittäjiltä.

Katso video

Mistä kaikki on saanut alkunsa?

Vuonna 1999 Tampereen ammattikorkeakoulun seinälle ilmestyi juliste, joka kysyi: ”Kiristääkö vanne päätäsi – Haluatko maailmanympärysmatkalle?”. Tällä julisteella haettiin ensimmäisiä opiskelijoita Proakatemialle ja 20 rohkeaa opiskelijaa tarttui haasteeseen. Kun toiminta alkoi samana syksynä, olivat sekä valmentajat että opiskelijat samassa veneessä; tekemässä jotain uutta ja mullistavaa – Proakatemiaa.

Opiskelijat perustivat Proakatemian ensimmäisen tiimiyrityksen, Villivision, joka jatkaa toimintaansa vielä tänäkin päivänä. Oppiminen on alusta alkaen perustunut Tiimiakatemialla luotuun tiimioppimisen malliin, jossa käytäntö menee luentojen edelle. Käytännöt ovat vuosien myötä muuttuneet ja niitä kehitetään aktiivisesti vastamaan muuttuvia työelämän ja yrittäjyyden haasteita.

 

Mistä kaikki on saanut alkunsa

 

Missä olemme nyt

Missä olemme nyt?

Proakatemia sijaitsee inspiroivassa ympäristössä historiallisen Finlaysonin alueen sydämessä. Tiimiyritysten määrä on vuosien saatossa kasvanut nykyiseen yhdeksään. Tutkintoon haetaan suoraan yhteishaussa ja viimeksi yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutuksen tutkintorakenne päivittyi elokuussa 2017. Tämän jälkeen aloittaneet opiskelijat viettävät TAMK:in pääkampuksella suoritettavien liiketalouden perusopintojensa ohella heti alusta asti yhden päivän viikossa Proakatemian tiloissa. He myös aloittavat Finlaysoninkujalla aikaisemmin perustaen tiimit jo ensimmäisen vuoden puolivälissä tammikuussa. Lisäksi vuoden 2018 tammikuussa Proakatemia sai toivottaa tervetulleeksi joukkoonsa ensimmäistä kertaa myös kansainvälisen liiketalouden opiskelijoista koostuvan tiimin!

 

Esseepankki

Proakatemian opiskelijat lukevat opiskeluaikanaan paljon ja kirjoittavat oppimastaan Proakatemian esseepankkiin. Esseepankkiin tuotetut tekstit ovat vapaasti kaikkien luettavissa.

Esseepankki

Alumnigalleria

Proakatemian alumnien yhteystiedot on koottu kätevästi yhteen Proakatemian alumnigalleriaan. Galleria on tarkoitettu työkaluksi, informaation lähteeksi ja ajanvietteeksi niin alumneille kuin Proakatemian opiskelijoillekin. Tavoitteena on, että opiskelijat voivat hyödyntää gallerian avulla alati kasvavaa alumnikantaa luoden uusia verkostoja.

Sivusto vaatii salasanan.

Alumnigalleria