Akatemialainen esittelyssä: Oona Räty

Kuka olet ja mistä tiimistä tulet?
Olen Oona Räty, 22-vuotias ja tulen Incoresta.

Millainen syksy on ollut? Onko opiskelu Akatemialla ollut sellaista kuin odotit?
Syksy oli aikamoista vuoristorataa suoraan sanottuna. Paljon onnistumisia, mutta myös vastoinkäymisiä, joista on jokaisesta opittu hurjan paljon. Vaikka opiskelu poikkeaa paljon esim. viime vuoden opiskelusta, on se kuitenkin ollut lähellä sitä millaiseksi sen kuvittelin eli mahtavaa. On ihana tuntea kuuluvansa johonkin yhteisöön.

Mitä olet oppinut?
Niin paljon, että on vaikea avata kokonaisuutta. Syksy on ainakin avartanut käsitystäni yrittäjyydestä ja yrityselämästä. Jouduin myös menemään epämukavuusalueelleni puhelinmyyntiä tehdessä. Tärkeä oppi on ollut myös tiimin merkitys. Jokaista tiimin jäsentä tarvitaan parhaaseen lopputulokseen. Vaikka epäonnistumisia tulee, niin ne kehittävät meitä ja tekevät meistä vahvemman.

Minkä hyvän kirjan luit viimeksi? Mitä voisit suositella?
Sain joululahjaksi Paulo Coelhon kirjan nimeltä Accran kirjoitukset, jota aloin lukemaan. Kirjahan on hyvin filosofinen, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Suosittelen sitä niille, jotka pitävät sen tyylisistä kirjoista.

Teetkö uudenvuodenlupauksia?
En oikeastaan. Unohtaisin ne kuitenkin puolessa välissä vuotta. Lupaukset, jotka on aina hyvä pitää mielessä on elää terveellisesti ja rakastaa.

Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan?
Lähden tammikuussa puoleksi vuodeksi vaihtoon Bemidji State Universityyn, Minnesotaan. Vaihto on ollut suuri haaveeni jo kauan ja varsinkin asuminen Yhdysvalloissa. Nyt pääsen toteuttamaan taas yhden unelmani enkä voisi olla onnellisempi. Jännittää tietysti ihan hulluna, mutta niin kai kuuluukin. Koulussa aion opiskella mm. markkinointia ja Yhdysvaltojen historiaa. Vaihdon jälkeen toivon, että pääsen vauhdilla takaisin mukaan Incoren touhuihin! Saa nähdä mitä loppuvuosi tuo tullessaan..

Suurin haasteesi tulevana keväänä?
Yksinkertaisesti selviytyä vaihdosta ja sopeutua elämään toisella puolella palloa. Varsinkin se jännittää, että minun täytyy jakaa huone jonkun toisen ihmisen kanssa. Isoin haaste on olla niin kauan pois kotoa ilman läheisiä ihmisiä. Haluan myös parantaa kielitaitoani, joka varmasti kyllä tapahtuu ajan kanssa.

Keksi yksi kysymys seuraavalla akatemialaiselle, joka esitellään blogissa.
Mikä on sinun unelmasi?

Oona Räty

Oona on tullut Proakatemialle tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta. Hänen tiimissään Incoressa on Oonan lisäksi neljä tiko-opiskelijaa.

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment