TÖNÖn ja Kesäranta POP UPin taikaa

Tämän vuoden alussa Tampereen kaupunki päätti Vihervuoden kunniaksi elävöittää vähällä käytöllä olleen Pyhäjärven rannan Eteläpuiston. Ideaksi nousi hyödyntää puistoa POP UP -hengessä, ja sille laadittiin viisivuotissuunnitelma. Alueen nimeksi valikoitui Kesäranta POP UP, ja samalla kaupunki päätti muuntaa tavallisesti merikuljetuksissa käytetyn tavarakontin alueen kahvilaksi. Näin ollen tarvittiin enää tiimi, joka vastaisi puiston hallinnoinnista ja kahvilan toiminnasta. Haasteeseen vastasi muutamakin tiimi, mutta tällä kertaa ideoillaan kaupungin vakuutti Proakatemian Ote Ratkaisut Osk.

P1040128

Otteesta valikoitui viisi daamia, jotka päättivät keskittää voimansa luodakseen tamperelaisille uutuuttaan kiiltävän olohuoneen, jossa kelpaisi chillailla, pelailla ja kesäpäivää paistatella. Kaupunki investoi alueelle rantalentopallokentän, upean laiturin, riippumattoja ja auringonottotuoleja, kaksi grilliä yleiseen käyttöön sekä rakensi yhdessä Kaarikoirien kanssa uuden skeittiparkin. Samalla myös Footpoolin pojat pääsivät rakentamaan Kesärantaan uuden entistäkin upeamman jalustan lajista innostuneille.

Proakateamia Footpool Kesäranta POP UP

Entä miten projekti eteni?

Alku projektista suhahti ideoidessa ja mitä hullumpiakin kehitysideoita pallotellessa, sillä kaupungin rakentaessa Otteen tytöt viilasivat alueen konseptin kuntoon. Ideoista syntyi lopulta kahvila TÖNÖ sekä paljon uusia tapahtumia kuten viikottaiset osta, vaihda ja myy -tapahtumat kuin myös perjantaiset jamit, joissa kuka vain voi lunastaa muusikon lahjansa käytännössä. Muita tapahtumia tarjottaisiin aina puistojumpista tanssiin ja improvisaatioon saakka.

tönö proakatemia kesäranta

Kirsikaksi kakun päälle nousi Reko Tampereen Kesäranta -lähiruokarengas, joka toimii Facebook-ryhmänä, jossa lähituottajat myyvät ja kuluttajat ostavat rakkaudella tuotettua lähiruokaa. Tuotteet haetaan joka toinen keskiviikko TÖNÖltä. Kaiken toiminnan keskeisenä teemana kulkee ekologisuuden rinnalla yhteisöllisyys ja siksi myös kävijöille on annettu mahdollisuus vaikuttaa puiston toimintaan kesän aikana.

Huikea alku takana, koko kesä edessä

tönöKun konsepti alkoi näin ollen hahmottua, oli aikamarkkinoida ja saada paikalle todellista katu-uskottavuutta. Sosiaalinen media otettiin haltuun, ja erilaiset mediat lehdistä radiokanaviin kertoivat puiston avaamisesta. Samalla toki tarvitsi myös käytännön asiat saada kuntoon kahvilakalustoa ja tarjottavia myöten. Linjan tuli mukailla kaupungilta tuttuja vihreitä arvoja, joten melkein kaikki irtaimisto hankittiin käytettynä, lukuun ottamatta investointeja kahvilan kiinteään kalustoon.

Kaupunki ja Tampereen Tapahtumatoimisto yhdistivät Otteen tyttöjen kanssa voimansa, ja alkuvaihe huipentui upeisiin avajaisiin, joissa tanssi live-musiikin tahtiin noin 400 ihmistä. Arjen koitettua TÖNÖ ja Kesäranta POP UP ovat jo nyt lunastaneet paikkansa monen tamperelaisen sydämessä, mutta mitä kaikkea kesä vielä tuokaan tullessaan, tulee sinunkin kokea itse! Joten tervetuloa käymään 🙂

P1040138

P1040123

 

Emmi Kurru,

Ote

 

Kuvat: Jussi Paakkinen, Ote

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment