Tiimiytymistä, tavoitteita ja kansainvälisyyttä

[lead]Polte aloitti syksynsä mielessään selkeä tavoite: tiimiytyminen.[/lead]

Kevät oli mennyt hieman levottomissa tunnelmissa ja kesällä porukka ei ollut tavannut kovinkaan usein. Jokainen oli kuin itsestään ajautunut omille suunnilleen ja syksyllä paketti piti saada taas tiiviisti kasaan. Business leaderiksemme silloin valittu Arlene otti asiakseen tiimiyttää Polte jälleen ja onnistuikin tässä tavoitteessa vallan mainiosti.

Olemme taas kuin yhtä perhettä. Toisinaan toimistossa lentää hyvinkin levotonta läppää, mutta osaamme myös luottaa toisiimme kaikissa asioissa. Pyydämme avoimemmin palautetta omasta toiminnastamme ja saammekin sitä toisiltamme usein. Olemme olleet yhdessä niin toimistossa kuin sen ulkopuolellakin, joten tilanne ei tällä hetkellä voisi olla paljon parempi.

Uusi vuosi toi kuitenkin mukanaan myös vaihdosten ajat ja Poltteelle valittiin jälleen uusi BL. Jouduimme tekemään valintamme tällä kertaa kolmen miehen kesken ja saimmekin tentata ehdokkaita oikein urakalla. Lopulta avoimen äänestyksen jälkeen uudeksi BL:ksi valittiin Ossi, joka tarttuu innolla tiimin luomiin tavoitteisiin. Ossi on jo napakasti ottanut härkää sarvista ja näyttänyt johtamistaitonsa hyvänä jämäkkyytenä. Kevät tuo varmasti hänelle myös paljon uusia oppeja sekä haasteita, sillä emme me mikään helpoin tiimi missään tapauksessa ole!

Vuotemme alkoi tyylikkäästi, kun saimme lyötyä lukkoon tavoitteet lopulle opiskeluajallemme. Pyrimme vahvistamaan viimeisen vuoden aikana jokaiselle selkeän kuvan siitä, mitä haluaa tehdä valmistumisen jälkeen. Tavoitteenamme on erottautua työmarkkinoilla ns. ”rivitradenomeista”, sillä kilpailu on kovaa ja tradenomeja valmistuu jatkuvasti. Aiomme sparrata toisiamme ja haastaa menemään syvemmälle oman osaamisen löytämiseen, jottei kukaan vain tyydy liian vähään.

Haasteenamme on myös ensi syksynä järjestettävä final camp, joka on kansainvälinen projekti osana opetussuunnitelmaamme. Emme ole vielä määritelleet kohdetta tai työnkuvaa, mutta haluamme jotain todella uutta ja erikoista. Ehkä myös siksi päätöksentekomme on jäänyt roikkumaan, sillä huikeat ideat eivät ole syntyneet ihan itsestään. Ossi on kuitenkin luvannut lähteä projektia vetämään, joten toivottavasti kunnon johtajuuden kautta pääsemme myös hyviin tuloksiin.

PS. Jos yritykselläsi on kansainvälistä toimintaa ja kiinnostuit tarjoamaan sekavalle seurakunnallemme projektia ulkomailta, käy tutustumassa lisää yritykseemme sivulla www.projektitoimistopolte.com

Kuva: Riku Lempinen. Kuva otettu vuosikirjakuvauksien yhteydessä.

Kuva: Riku Lempinen. Kuva otettu vuosikirjakuvauksien yhteydessä.

// Business Leader = Tiimin johtaja,jonka roolin jokainen tiimi määrittelee itse. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi edustaa tiimiä Proakatemian johtoryhmän kokouksissa sekä yleisissä edustustehtävissä. Yleensä Business Leader eli BL valitaan puolivuosittain, mutta kauden pituudenkin tiimit saavat päättää itse.

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment