Rääppiäiset

[lead]Tuuma Creative Osk järjesti marraskuussa 2014 Proakatemian historian ensimmäiset Rääppiäiset. Mistä tällainen rääppiäis-idea sitten starttasi?[/lead]

Tuuma tuumaili hetken ja pohti mitä hyville asiakkuuksille käy, kun osuuskuntamme taipale päättyy ja valmistumme jouluna. Laitammeko vain lapun luukulle ja toivotamme kaikkea hyvää asiakkaillemme? Miltä asiakkaista tuntuu kun me katoamme 2,5 vuoden jälkeen? Miltä asiakkaasta tuntuisi, jos yhteistyö ei loppuisikaan, vaan vanhukset etsisivät uutukaisista luotettavat jatkajat? Prosessi ei lähtisikään enään niin alusta asti? Voisimmeko luoda jonkinlaista lisäarvoa ja tehokkuutta toimintaan joka hyödyttäisi niin Proakatemian yhteisöä, kuin myös yritysasiakkaita? Näin syntyi idea virallisista Rääppiäisistä: jatkumon takaaminen Proakatemian ja verkostojen välille.

raappiaiset

Proakatemialla on ollut kyllä tapana siirtää perintöprojekteja, kuten Pilke ja Visio, nuoremmille tiimeille järjestettäväksi ja muitakin projekteja jaetaan pitkin vuosia. Projektit siirtyvät yleensä vaivihkaa tiimiltä toiselle. Näiden lisäksi on olemassa myös omien tuotteiden ja palvelujen myyntiä eteenpäin. Hype tiimi luovutti aikoinaan oman tuotteensa, Palvelu lahjaksi, tiimille nimeltä Incore. Incore on ottanut tuotteesta kaiken irti ja tehnyt omia muutoksia tuotteen parantamiseksi. Myös Extempo luovutti aikoinaan rakkaan Puistokahvila Pulu -projektinsa tiimille nimeltä VoluMi. Pulu on ollut jättimenestys joka kesä Sorsapuistossa ja onkin hienoa ajatella, että Proakatemialla ihmiset voivat luoda itse oman kesätyöpaikkansa.

Me päätimme hoitaa homman tuuman verran paremmin. Kontaktoimme arvokkaat asiakkuutemme ja kysyimme heiltä haluaisivatko he jatkaa yhteistyötä jonkun toisen Proakatemian tiimin kanssa. Yhteistyöhalukkuuden varmistuttua pidimme Rääppiäistapahtuman, johon kaikki tiimit saivat osallistua. Asiakkuuksien esittelyjen jälkeen jokainen asiakkaasta kiinnostunut tiimi tuli turisemaan, miksi juuri he olisivat paras vaihtoehto asiakkuuden hoitamiseen, ja teimme valinnat asiakkaiden puolesta. Jokaiseen projektiin löydettiin jatkaja ja asiakkuudet olivat erittäin tyytyväisiä toimintaamme. Tuuma huolehti, että jatkajilla on kaikki tarvittava tieto asiakkaasta ja aikaisemmin tehdyistä projekteista.

Plastic Cameras

Asiakkuuksien lisäksi Tuuman Ida ja Laura myivät huikean Plastic Cameras -yrityksensä tyttökolmikolle, joka jatkaa toimintaa nyt riemukkain mielin eteenpäin. Tää on parasta just nyt!

Proakatemialla on tärkeätä löytää oma suuntansa yksilönä ja tiiminä. On kuitenkin mukava ajatella, että hyville asiakkuuksille löytyy aina jatkaja. Näin pystymme tarjoamaan toisillemme lämpimiä kontakteja ja yritysasiakkaillemme loistavaa palvelua ja luontevaa jatkumoa. Yrittäjät yrittävät yhdessä. Proakatemia vahvistaa näkyvyyttään positiivisesti, kun asiakkuuksia kohdellaan tulevaisuutta silmällä pitäen. Joka vuosi ovesta saapuu joukko innokkaita yrittäjän alkuja ja on kunnia päästä jakamaan onnistumisia heidän kanssaan. Toivomme, että Rääppiäisistä tulee perinne! Ehkäpä joku keksii sille vielä vähän asiallisemman nimen 😀

Eikun barabimbarabum ja huikeet joulut kaikille <3
– Oona Järvelä aka Ooppeli aka Woop Woop
Tuuma Creative

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment