Alumniesittely: Ville Nikunen / Ideareaktori

On aika alumnimaanantain ja taas yhden Proakatemian alumnin esittelyn! Tällä kertaa haastatteluun pääsi kymmenisen vuotta sitten Proakatemian ovet sulkenut Ville Nikunen Ideareaktori-tiimistä. Ville on päässyt toteuttamaan unelmiaan akatemian jälkeen videotuotannon parissa. Ei muuta kuin kysellään hieman Villeltä, minkälaiset eväät Proakatemia hänelle tarjosi ja mitä mies tällä hetkellä puuhaa!

 

Kuka olet ja milloin olet ollut akatemialla, missä tiimissä?

Olen Nikusen Ville, toinen Visual Worksin osakkaista (toinen osakkaista on myös entinen akatemialainen Markus Malvisalo).

Akatemiaopinnot tuli suoritettua syksyn 2007 ja joulun 2009 välillä. Proakatemialla olin osana Ideareaktori tiimiä ja Ideareaktorin voimin teimme kaikkea verkkosivuista erilaisten markkinointihommien kautta videotuotantoon. Meidän videotiimi oli käsittääkseni Proakatemian historian ensimmäinen.

Pitääkö tiimi edelleen yhteyttä?

Yhteyttä vanhoihin tiimiläisiin tulee pidettyä edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Isossa kuvassa Proakatemian aikana syntyi monta ystävyyssuhdetta, joita tulee vaalittua viikottain.

 

Mitä teet nykyään? Miten päädyit sinne?

Opintojen ollessa loppusuoralla päätimme Markus Malvisalon ja Rasilan Hannen kanssa jatkaa lupaavan oloista videoliiketoimintaa. Tänä päivänä Visual Works, jonka perustimme, lähestyy jo 10-vuotis rajapyykkiä ja työllistää neljän täysipäiväisen tekijän lisäksi ison nipun freelancereita kuukausittain. Visual Worksin päämaja sijaitsee Helsingissä, jossa koimme olevan paremmat mahdollisuudet menestymiseen kuin muualla Suomessa. Nykyään studiollamme pitää majaansa myös kaksi valokuvaajaa, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Minun työnkuviini kuuluu yrityksen hallinnollisten tehtävien lisäksi myyntiä, konseptointia, treatmenttien eli  visuaalisten esitysten rakentamista asiakkaalle siitä mitä olemme heille tarjoamassa, tuottamista, alihankintasuhteiden hoitamista ja kaikkea muuta taivaan ja maan väliltä. Oman tekemiseni keskiössä on vahvasti moniosaavuus ja kokonaisuuksien hallinta. Yksityiskohdat ja videoiden teknisen toteuttamisen jätän niille, jotka ovat niissä asioissa parempia kuin minä ja minun roolini onkin pitää huoli, että toteutetut filmit vastaavat tarkoitustaan ja asiakkaidemme niille asettamia tavoitteita.

Kulunut reilu yhdeksän vuoden matka on ollut upea. Olemme päässeet työskentelemään kotimaisten kärkibrändien lisäksi useiden artistien ja yhteisöjen kanssa. Tässä työssä kehittyminen on melko konkreettista ja innostavaa. Lisäksi markkinoinnin parissa työskentelemällä saa näköalapaikan kotimaiseen yrityskenttään ja sen monimuotoisuuteen. Meidän alalla klisee, että jokainen päivä on erilainen, pitää täysin paikkaansa.

 

Miten akatemialta saadut opit näkyvät nykyään liiketoiminnassa?

Tänä päivänä akatemia näkyy tekemisessämme “toiminnan juurina”. Akatemialla opittu rohkeus uskoa omaan tekemiseen on asia, joka nousee keskusteluissamme usein esiin. Saimme myös juuri pakettiin ylemmät AMK-opinnot, joiden myötä saimme mahdollisuuden käydä liiketoimintaamme läpi juurta jaksain eri kulmista. Rehellisesti sanottuna koulunkäynti ei ole ikinä ollut yhtä antoisaa kuin YAMK-opintojen aikana.

 

Onnistumisia ja haasteita yrityksen taipaleella?

Isoin onnistuminen liittyy mielestäni siihen, että kehitymme jatkuvasti siihen suuntaan, jonne haluamme mennä. Lisäksi työskentely lahjakkaiden ja ammattitaitoisten ihmisten ja asiakkaiden kanssa on inspiroivaa ja antaa työn tekemiselle ison merkityksen.

Haastavaa työn tekemisestä tekee työn projektiluontoisuus. Koko ajan pitää pitää rauta kuumana ja jokainen keikka pitää myydä erikseen sisään. Tästä syntyvä paine saattaa ajoittain tuntua hieman kuluttavalta. Koen kuitenkin, että tämä on pieni hinta siitä, että saa tehdä jotain mistä aidosti nauttii.

 

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi keskitymme brändimme kehittämiseen ja käynnissä olevien projektien naulaamiseen. Oman markkinoinnin kehittäminen on toinen iso teema, jonka parissa tulemme seuraavaksi työskentelemään. Suutarin lapsella ei ole kenkiä vai miten se nyt menikään. Toivottavasti saadaan tämä myytti rikottua 🙂

 

Visual Worksin upeaa duunia voi käydä tsekkaamassa näistä linkeistä:

www.visualworks.fi

IG: @vwposse

FB: https://www.facebook.com/IRvisualworks/

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment