Alumniesittely: Martta Riihimäki / HUIMAdivisioona

Tänään alumnimaanantaita tähdittää alumni Proakatemian historian alkutaipaleelta. Martta Riihimäki on päässyt akatemian jälkeen työskentelemään ulkomailla erilaisissa mielenkiintoisissa työtehtävissä, annetaan hänen vastauksiensa kertoa meille lisää!

Milloin olet ollut akatemialla, missä tiimissä? Pitääkö tiimi edelleen yhteyttä?

2004-2006, HUIMAdivisioonassa. Tiimi pitää yhteyttä hieman vaihdellen. Suomessa asuvat tiimiläiset ehkä enemmänkin, mutta koska itse olen asunut viimeiset 9 vuotta ulkomailla, yhteydenpito on ollut hieman passiivisempaa. Eri tapahtumissa tulee aina välillä tavattua osan kanssa ja sen lisäksi pidetään yhteyttä eri kanavissa silloin tällöin.

Mitä teet nykyään (yritys, toimiala), miten päädyit sinne, miksi?

Olen Ruotsin maajohtaja IT-alan yrityksessä, Sympalla. (HR-järjestelmä) www.sympa.com.

Päädyin Sympalle viisi vuotta sitten maaliskuussa 2014 kun yritykseen haettiin ensimmäistä työntekijää Ruotsiin. Aloitin partnerimyynnissä, mutta siirryin Pohjoismaiden myyntijohtajaksi työskenneltyäni vuoden ajan yrityksessä ja viimeiseksi viime kesänä nykyiseen tehtävään maajohtajaksi. Olen asunut vuodesta 2010 asti Ruotsissa ja ennen Sympaa ollut viemässä kahta ruotsalaista yritystä Suomen markkinoille, joten kun vastaan tuli haaste tuoda suomalainen yritys Ruotsiin oli haasteeseen tietysti tartuttava!

Miten akatemialta saadut opit näkyvät nykyään liiketoiminnassa?

Meidän tiimimme Sympalla on vuosien aikana kasvanut yhdestä kahteenkymmeneen, joten monet akatemialta tutut tiimiytymisen vaiheet on tullut käytyä taas uusien tiimien kanssa läpi. Proakatemian opit ovat kyllä tulleet tarpeeseen!

Onnistumisia ja haasteita yrityksen taipaleella?

Kasvu on ollut huimaa, sekä työntekijöiden määrässä että asiakkaiden määrässä. Ruotsissa tiimi on tuplaantunut vuoden aikana, eli tekemistä on sekä tiimin rakentamisessa, bisneksen kasvattamisessa että kasvun ja skaalautuvuuden varmistamisessa.

Suurimpia onnistumisia ehdottomasti viimeisten 5 vuoden aikana kasvatettu asiakaskunta (+100 uutta asiakasta Skandinaviassa), onnistuneet pitkäaikaiset asiakassuhteet, tunnettuuden lisääminen (mikä näkyy tietysti suoraan kasvussa ja luvuissa), sekä koko yrityksen markkina-arvon kasvattaminen uusien markkinoiden onnistuneiden avausten myötä.

Isoimmat haasteet ovat liittyneet kasvuun; oikeiden ihmisten rekrytoiminen, tiimin kasvaminen ja tasapainoilu sen välillä, että pitää tehdä tulosta lyhyellä tähtäimellä ja samaan aikaan rakentaa kasvua pitkällä tähtäimellä.

Mitä seuraavaksi?

Sympan kasvutarina jatkuu, uusien markkinoiden ja kasvavien tiimien myötä. Mitä omalle kohdalle tulevaisuudessa tuleekaan vastaan, jää nähtäväksi. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä myynnin ja johtamisen parissa jatkan vielä pitkään. Ja nyt tosiaan Sympalla vielä isommalla kasvuvaihteella!

 

Kiitos Martta Riihimäki haastattelusta ja paljon tsemppiä tulevaan! Martta kehottaa kaikkia vielä tsekkailemaan Sympan urasivuja, sillä heillä on rekry auki lähes jatkuvasti useaan eri maahan. Tällä hetkellä heillä on avoinna muutamia paikkoja Suomeen, Ruotsin lisäksi, kannattaa käydä kurkkaamassa!

www.sympa.com

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment