Alumniesittely: Marianne Kankaisto / Suuntaviitta

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa Proakatemialta valmistuneet alumnit pääsevät kertomaan, missä he ovat nyt ja minkälainen matka heillä on Proakatemian jälkeen ollut kuljettavana. Luvassa on paljon inspiroivia tarinoita yrittäjyydestä ja siitä, minkälaiset eväät Proakatemian opiskelijat saavat mukaansa koulustamme valmistuttuaan!

Ensimmäisessä esittelyssä ääneen pääsee melkein kymmenen vuotta sitten valmistunut alumni Suuntaviitta-tiimistä, Marianne Kankaisto!

 

Moi, olen Marianne Kankaisto, Fitnessvalmentaja / Personal Trainer -yrittäjä Tampereelta. Opiskelin Proakatemialla vuodet 2009-2011 Suuntaviitta-tiimissä. Proakatemialla minua kiinnosti alkuun markkinointi, sitten enemmän muoti ja vahvimmin kiinnostukseksi muodostui hyvinvointi; ravitsemus, liikunta sekä psyykkinen hyvinvointi. Kurssitin itseäni mm. pukeutumisen stailaajaksi ja olin eräässä lyhytelokuva-projektissa puvustajana. Lukemani kirjallisuus painottui paljon hyvinvointiin ja järjestin hyvinvointi-soluja jne.

Opintojen aikana kehittelimme parin muun proakatemialaisen kanssa ideaa maahantuoda muoti-vaatemerkkejä, joita täällä ei vielä ollut. Idea kuivui kuitenkin kasaan, mutta perustin silti itselleni toiminimen, Mymes. Aloin kehittämään ideaa lifestyle hyvinvointivaateliikkeestä, jossa sporttisten vaatteiden lisäksi olisi salaattibaari. Samoihin aikoihin äitini oli sanoutumassa irti töistään ja houkuttelinkin hänet mukaan kumppanikseni. Päätin ottaa yritysideani liiketoimintasuunnitelman tekemisen opinnäytetyöni aiheeksi. Hakeuduin myös erääseen vaateliikkeeseen töihin oppiakseni. Muutin toiminimeni osakeyhtiöksi, ja aloimme etsiä sopivaa liiketilaa. Lopulta löysimme toimitilan, mutta harmiksemme siellä ei voitu ruokaa laittaa, joten päädyimme jättämään salaattibaari-idean ja keskittymään vaatteisiin.

 

 

Pyöritimme vaatekauppaa vajaan kahden vuoden ajan, jonka aikana samalla kouluttauduin ravintovalmentajaksi, Personal Traineriksi sekä ryhmäliikuntaohjaajaksi. Päädyimme jättämään vaateliike-toiminnan, sillä emme saaneet toimintaa kannattavaksi ja laskiskelimme, ettei liike tule tuottamaan tarpeeksi pidemmälläkään ajalla. Haasteena oli Tampereen tuulipuku-tyyli sekä se, että monet kävivät meillä sovittamassa vaatteitaan ja ostivat ulkomailta halvemmalla saman tuotteen. Ala vaihtuikin sukkelaan muodista ja kivijalkaliikkeen pyörittämisestä liikunta- ja ravitsemuspalveluiden tuottamiseen. Äitini jatkoi yrityksessämme taloushallinnon puolella.

Nyt olen tehnyt valmennustöitä kuuden vuoden ajan ja samalla jatkuvasti kouluttautunut lisää. Olen erittäin iloinen, että lähdin kokeilemaan kivijalkaliikkeen pyörittämistä. Se opetti valtavasti! Mutta olen myös onnellinen, että löysin tämän nykyisen alan, joka selkeästi on vielä enemmän sitä, mitä haluan tehdä. Viime aikoina olen erikoistunut valmentajana fitnessvalmennukseen “tavallisten” asiakkaiden lisäksi. Oma kilpalajini onkin Body Fitness. Tällä hetkellä yritykseni haasteena on tunnettavuus. Olen hyvin kouluttautunut, pätevä valmentaja, mutta näkyvyyden saaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Tulevana projektinani on perustaa kisatiimi ja ensimmäiset kilpalijani ovat kisaamassa vuonna 2020.

Proakatemialta sain paljon rohkeutta lähteä yrittämään. Lisäksi Proakatemia opetti verkostoitumisen tärkeyden yrittäjän elämässä. Proakatemia antoi varmasti erittäin paljon hiljaista tietoa, jota on vaikea sanoiksi pukee ja eritellä. Tänä syksynä tuleekin Suuntaviitan perustaisesta 10 vuotta täyteen. Olisi hienoa kokoontua tiimin kesken juhlistamaan! Nykyään olen ollut enää lähinnä kahden tiimiläiseeni yhteydessä.

Mariannen löydät näistä kanavista:

Facebook: Marianne Kankaisto

YouTube: Marianne Kankaisto

Instagram: marianne_kankaisto

http://mariannekankaisto.fi/

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment