Alumniesittely: Jonne Välilä / Versio

Tänään Alumnimaanantaita tähdittää Jonne Välilä, joka on valmistunut Proakatemialta seitsemisen vuotta sitten. Akatemia-aikansa hän vietti Versio-tiimissä vuosina 2010-2012. Tärkeimpänä Akatemialta saatuna oppina Välilä painottaa jatkuvaa ja elinikäistä oppimista. Hän on ottanut sen myös koulun jälkeen ohjaamaan toimintaansa. Kuulemma valmistumisen jälkeen kirjojen luku ja seminaareissa käyminen unohtui hetkeksi, mutta nyt hän on taas muistanut niiden merkityksen. Jonne kertoo opiskelevansa lähes päivittäin jotain uutta, hyvinä tiedonlähteinä hän pitää perinteisten kirjojen lisäksi äänikirjoja, seminaareja, kursseja sekä erilaisia webinaareja.

Proakatemialla Jonnen suurin yksittäinen menestystekijä on ollut se, että hän on ymmärtänyt hyödyntää muiden ihmisten tietoa ja malleja, eikä ole väkisin yrittänyt keksiä kaikkea itse. Oman tiiminsä Version kanssa Jonne pitää vielä yhteyttä silloin tällöin, osan kanssa enemmän. Opintojen jälkeen he ovat yrittäneet ainakin kerran vuodessa kokoontua porukalla ja vaihtaa kuulumisia

Proakatemian jälkeen Jonne Välilä halusi löytää työkseen sellaisen bisneksen, jota voi pyörittää aika- ja paikkariippumattomana. Tällä hetkellä hän pyörittää yritystä nimeltä Investhink Oy ja he ovat keskittyneet erilaisiin verkkokauppatoimintoihin, konsultointipalveluihin ja sijoitustoimintaan. Hän halusi myös, että liiketoimintamallissa skaalauksessa ja tuotossa ei ole kattoa, verkkokauppayrittäjänä toimiminen Amazon.com -alustalla on toiminut hänelle todella hyvin.

Jonne kertoo, että kansainvälisessä verkkokauppaliiketoiminnassa riittää mitä yllättävämpiä haasteita, jotka taas  toisaalta pitävät tekemisen mielenkiintoisena. Omanlaisia haasteita tuottaa varmasti se, että yrityksen toiminta on ympäri maapalloa asiakkaista tekijöihin. Välilän yrityksen asiakkaat ovat nimittäin pääosin Jenkeissä, toimittajat Kiinassa ja työntekijöitä löytyy Filippiineiltä. On varmasti mielenkiintoista päästä työskentelemään niin monen eri taustaisen ihmisen kanssa!

Proakatemialla painotetaan paljon oman ajankäytön optimointia ja delegoinnin taitamista. Jonnelle isoimpia oivalluksia on ollut se, että ollakseen oikeasti yrittäjä, täytyy osata vapauttaa itsensä helpoista perusrutiineista ja osata ulkoistaa ne muille. Tiimiyrittäjyyden opit pätevät siis tässäkin, et voi aina tehdä kaikkea itse, vaan sinun täytyy osata rakentaa toimiva tiimi yritystoiminnan ympärille, jotta pystyt maksimoimaan kannattavuutesi. Tiimityöskentelyn voima on mittaamaton.

Jonnen uravalinta kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Proakatemialta pystyy ponnistamaan niin monenlaisiin erilaisiin työtehtäviin ja tehdä todellakin juuri sitä työkseen, mistä on aina unelmoinut. Tulevaisuudessa Jonnella on ajatuksena luoda uusia brändejä ja kasvattaa liiketoimintaa entisestään. Tavoitteena on saada tänä vuonna miljoonan myynti rikki. Uskomme että tämä kaveri pystyy siihen kyllä helposti! Tsemppiä Jonnelle tulevaan ja kiitos kun pääsimme haastattelemaan jälleen yhtä upeaa Proakatemian alumnia. 🙂

 

Investhink Oy:n löydät näistä kanavista:

www.investhink.fi

Facebook

 

 

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment