Citycontest maaliviivalla

Kuinka useasti sitä saakaan sähköpostiinsa hylkäysmassakirjeen? ”Pahoittelemme. Tällä kertaa et ole hakemamme henkilö- -” on aina yhtä masentavaa luettavaa. Tällä kertaa sähköpostiin kilahti jotain ihan muuta!

emminblogi

Olimme muutamaa viikkoa aikaisemmin osallistuneet Christan kanssa Cityconin liikeideakilpailuun, jossa pääpalkintona on liiketila omaan käyttöön kolmeksi kuukaudeksi sekä 5000 € käyttörahaa liikeidean edistämiseen. Citycon järjestää tätä opiskelijoille suunnattua kilpailua ensimmäistä kertaa ja toistaiseksi he ovat olleet erittäin tyytyväisiä saamiinsa liiketoimintasuunnitelmiin. Cityconin henkilöstön puheessa vilahteli myös toiveita kilpailun tulevaisuudennäkymistä. Josko tämä olisi se juttu, jota kaikki opiskelijat odottavat innolla niin Suomessa kuin muissakin Cityconin liiketoiminnan maissa? Käy kurkkaamassa tarkemmat tiedot kisasta: http://www.citycontest.fi .

Finalisteille tarkoitettuun tilaisuuteen saapui kuusi porukkaa liikeideoineen. Meille kerrottiin kallisarvoisia vinkkejä Cityconin toiminnasta sekä arviointiperusteista. Saimme myös henkilökohtaista palautetta liiketoimintasuunnitelmistamme. Missä on aukkoja? Mitkä kohdat kaipaavat tarkennusta? Cityconin toimitusjohtaja piti hyvän puheenvuoron loppuasiakkaan merkityksestä. Hollantilainen Marcel neuvoi aloittamaan asiakkaasta. Vastaa ensimmäisenä kysymykseen: kuinka sinä haluat tulla palvelluksi? Marcel kaivoi iPhonen taskustaan: ”Ei tämä ole paras mahdollinen tuote, mutta ei tätä voi olla ostamattakaan.” Liikeidean ei tarvitse olla paras, kunhan asiakas on huomoitu jokaisessa prosessin kohdassa. Tuote itsessään ei vie sinua menestykseen. Älä seuraa Nokian jalanjälkiä.

emminblogi1Nämä jätskimuijat lähtivät kilpiluun Spiron liiketoimintasuunnitelmalla. Spiro on maitojäätelö, joka tarjoaa valinnoistaan tietoiselle asiakkaalle herkutteluelämyksen lisäksi taidetta ja hyvää fiilistä. Asiakkaan seuratessa maito ja lisukkeet jäädytetään näyttävästi jääpannulla jäätelömuotoon. Näin pitchatessamme saimme osaksemme vain kummastuneita katseita – näytimme videon ja katseet kirkastuivat. Jos sinua jäi homma kutkuttelemaan, niin Tampereella päästään ensi kesänä maistelemaan Spiron jäätelöitä. Pääsette herkuttelemaan pop up -kärryllämme Tampereen tapahtumissa ja kilpailun etenemisestä riippuen ehkä myös Koskikeskuksessa.

emminblogi2Oli hauska tavata kilpailun finalistit ja kuulla heidän suunnitelmistaan. Neuvottelupöydän ääressä oli yritteliästä porukkaa kovin erilaisten liikeideoiden kanssa. Toivonkin näkeväni jokaisen kuulemani liikeidean toiminnassa. Sovimme, että teemme tarkastuksen vuoden päästä kaikkien kohdalla – silloin olisi parempi olla hommat jo käynnissä!

Jo tällä hetkellä kilpailusta on poikinut totta kai jalostuneempi liiketoimintasuunnitelma, mutta myös yrittäjähenkisiä kavereita sekä kauppakeskuskontakteja. Tämän kuun lopussa selviää saako tähän listaan lisätä vielä 5000 € ja kesätyöt!

Emmi Kuortti,
Kiivisio

Tags: No tags
0

Add a Comment

You must be logged in to post a comment