Menu
tiimioppiminen

Visio

”Proakatemia on paras uuden tiedon ja osaamisen korkeakoulu 2020 ­lukua rakentaville yrittäjille.”

Me uskomme, että luovat ajatukset ja ideat syntyvät hauskuudesta. Jokainen on vastuussa itsestään, oppimisestaan ja yhteisöstään. Proakatemialaisia yhdistää korkea työmotivaatio ja kyky tarttua asioihin. He haluavat oppia ja kehittyä. Tämän heille mahdollistaa tiimioppiminen, jonka kautta he saavat tukea ja kannustusta muilta samanhenkisiltä yrittäjiltä.

Katso video

Mistä kaikki on saanut alkunsa?

Vuonna 1999 Tampereen ammattikorkeakoulun seinälle ilmestyi juliste, joka kysyi: ”Kiristääkö vanne päätäsi – Haluatko maailmanympärysmatkalle?”. Tällä julisteella haettiin ensimmäisiä opiskelijoita Proakatemialle ja 20 rohkeaa opiskelijaa tarttui haasteeseen. Kun toiminta alkoi samana syksynä, olivat sekä valmentajat että opiskelijat samassa veneessä; tekemässä jotain uutta ja mullistavaa – Proakatemiaa.

Opiskelijat perustivat Proakatemian ensimmäisen tiimiyrityksen, Villivision, joka jatkaa toimintaansa vielä tänäkin päivänä. Oppiminen on alusta alkaen perustunut Tiimiakatemialla luotuun tiimioppimisen malliin, jossa käytäntö menee luentojen edelle. Käytännöt ovat vuosien myötä muuttuneet ja niitä kehitetään aktiivisesti vastamaan muuttuvia työelämän ja yrittäjyyden haasteita.

 

Mistä kaikki on saanut alkunsa

 

Missä olemme nyt

Missä olemme nyt?

Proakatemia muutti syksyllä 2015 uusiin upeisiin tiloihin Finlaysonilla. Liiketalouden tutkinnon haku muuttuikin samana vuotena, ja tutkintoon haetaan nykyään suoraan yhteishaussa. Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutukseen suoraan hakeneiden tutkintorakenne muuttui elokuusta 2017 lähtien niin, että opiskelijat ovat liiketalouden perusopintojensa ohella heti alusta asti yhden päivän viikossa Proakatemialla ja he aloittavat Finlaysoninkujalla perustaen tiimit jo ensimmäisen vuoden puolivälissä, tammikuussa! Odotamme innolla vuoden vaihdetta ja uusien opiskelijoiden saapumista, sekä jäämme odottamaan kuinka huikeita mahdollisuuksia lisätty puoli vuotta Proakatemia-aikaa vaikuttaa tiimien menestykseen.

 

Esseepankki

Proakatemian opiskelijat lukevat opiskeluaikanaan paljon ja kirjoittavat oppimastaan Proakatemian esseepankkiin. Esseepankkiin tuotetut tekstit ovat vapaasti kaikkien luettavissa.

Esseepankki

Alumnigalleria

Proakatemian alumnien yhteystiedot on koottu kätevästi yhteen Proakatemian alumnigalleriaan. Galleria on tarkoitettu työkaluksi, informaation lähteeksi ja ajanvietteeksi niin alumneille kuin Proakatemian opiskelijoillekin. Tavoitteena on, että opiskelijat voivat hyödyntää gallerian avulla alati kasvavaa alumnikantaa luoden uusia verkostoja.

Sivusto vaatii salasanan.

Alumnigalleria